fbpx
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER & IPL

H αποτρίχωση με laser ή IPL είναι μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης που οδηγεί σε πλήρη καταστροφή της τρίχας στο πρόσωπο και στο σώμα. Και οι δυο μέθοδοι εκπέμπουν φως το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας , εστιάζοντας επιλεκτικά στο τριχοθυλάκιο και καταστρέφοντάς το, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα.

To IPL (Intense pulse Light) εκπέμπει  ένα  φάσμα φωτός με μήκος κύματος απο 550 εως 1200 nm, είναι πολυχρωματικό και βρίσκεται στο ορατό φάσμα φωτός. Το laser βρίσκεται σε ένα προεπιλεγμένο μήκος κύματος και εκπέμπει μονοχρωματική ακτινοβολία. Στο ipl το φως είναι πιο κοντά στο φυσικό διάχυτο φώς υψηλής ενέργειας , ενώ στο laser είναι εστιασμένο και πολυ περισσότερο τραυματικό.  Γι  ’ αυτό και η φωτοθερμόλυση με ipl είναι πλέον από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αποτρίχωσης καθως είναι  ανώδυνη, αποτελεσματική, προκαλώντας πολύ περισσότερο ελεγχόμενη αλληλεπίδραση με την τρίχα και το δέρμα.

 To laser και το ipl ενδείκνυνται για όλες τις περιοχές στο πρόσωπο και στο σώμα, σε άνδρες και γυναίκες.  Αντενδείκνυται η χρήση στην περιοχή γύρω απο τα μάτα και πανω σε δερματικές βλάβες, δυσπλαστικούς σπίλους και ”ελιές”.

Λογω του οτι όλα τα μηχανήματα φωτός  έχουν εντελώς επιφανειακή επίδραση στο δέρμα και τα στοιχεία του,  δεν έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν στο σώμα ουτε να επηρεάζουν όργανα και συστηματικές λειτουργίες του οργανισμού.

Εστιακά μικροεγκαύματα που περνούν μόνα τους είναι οι χειρότερες παρενέργειες που έχουν πολύ σπάνια αναφερθεί αλλα οφείλονται σε λάθος χειρισμό και ελλειπή εμπειρία και όχι στις μεθόδους.

Λόγω των ενσωματωμένων συστημάτων ψύξης αλλα και της τελοιοποίησης των τοπικών αναισθητικών τεχνικών, ο πόνος κατα την εφαρμογή της αποτρίχωσης έχει δραστικά μειωθεί.

Tα συστήματα laser και ipl αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και απευθύνονται σε όλους τους τύπους τρίχας εκτός απο τις πολύ ξανθές και λευκές επειδή αυτές στερούνται μελανίνης , στην οποία επιδρουν τα συστήματα αυτά.

 Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται εξαρτάται απο την περιοχή , το φύλο, την ηλικία την ορμονική  κατάσταση του  ατόμου που κάνει τη θεραπεία καθώς και απο άλλες παραμέτρους υγείας του ατόμου που συνεκτιμούνται απο τον ιατρό πριν την εφαρμογή.  Παρολ’ αυτά  στατιστικά έχει αποδειχτεί ότι  απαιτούνται περίπου  έξι ως δέκα συνεδρίες για όλες τις περιοχές στο σώμα και  δέκα για το πρόσωπο.

Το διάστημα μεταξύ των συνεδριών  είναι 3 με 6 εβδομάδες στις πρώτες θεραπείες ,ενώ στην πορεία ο χρόνος αυτός αυξάνεται. Καθε 3 μήνες  γίνεται  παρακολούθηση, αξιολογείται το αποτέλεσμα και προγραμματίζεται η επόμενη  συνεδρία.

 Κατά τη διάρκεια του  προγράμματος φωτοαποτρίχωσης αντενδείκνυνται η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία,  η χρήση solarium και προϊόντων αυτόματου μαυρίσματος στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση, η αποτρίχωση με κερί η άλλο τρόπο που ξεριζώνει τη τρίχα.

Blog

Dr.Dimitrios Karypidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DR.DIMITRIOS KARYPIDIS 

MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS

READ MORE

iDerma Aesthetic Medicine & Surgery - Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός . Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS. Πολλαπλή Πιστοποίηση απο τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς και συλλόγους παγκοσμίως