fbpx
Blog

Για θέματα ασφάλειας και πρόληψης σχετικά με την πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση, την αυξητική στήθους, μιλάει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» 26/10/19 ο πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, Πανεπιστημιακός υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Δημήτρης Καρυπίδης.

Η εξέταση που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη πριν ανεβεί μία κυρία στο χειρουργικό τραπέζι, είναι η μαστογραφία και ένα πολύ καλό ιστορικό, όπου να διευκρινίζεται το κληρονομικό ιστορικό της ασθένειας, αν υπάρχει.

«Επίσης πρέπει να γίνεται μοριακός και γονιδιακός έλεγχος στις ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό, ή σε αυτές που υπάρχει κλινική υποψία».

Oσον αφορά την αντικατάσταση ή όχι του ενθέματος δεν έχει να κάνει με το ένθεμα αυτό καθ’ εαυτό, αλλά με την αντίδραση του οργανισμού στη χρήση του, αναφέρει ο κ. Καρυπίδης.

«Η τεχνολογία των καινούργιων ενθεμάτων και οι τεχνικές που προσαρμόζουμε σε αυτά διασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα φυσικό αποτέλεσμα, μειώνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο επιπλοκών».

Ακούστε τη συνέντευξη στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» εδώ:

https://soundcloud.com/user-49494181/gsehkrwevs1r?fbclid=IwAR1hVemYm4tLxd8MkHrwIjgDPnV2wnPVGrhEtlortqU9OOqfb_ZoeryUPd4

*Ο κ. Καρυπίδης είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London και Επίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας.

Ο Δρ. Δημήτρης Καρυπίδης μας μιλά για τους κινδύνους της πλαστικής στήθους 

Για θέματα ασφάλειας και πρόληψης σχετικά με την πιο δημοφιλή πλαστική επέμβαση, την αυξητική στήθους, μιλάει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, Πανεπιστημιακός υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Δημήτρης Καρυπίδης*.

Πόσο τοις εκατό υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κακοήθεια από κάποια ενθέματα; έρχεται εύλογα η πρώτη ερώτηση με αφορμή και τον σάλο που ξέσπασε το 2017 στις ΗΠΑ, για τη συσχέτιση εμφυτευμάτων στήθους με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

«Το πραγματικό ποσοστό δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Και πάντως δεν πρέπει να είναι ανησυχητικό.Ο λόγος είναι πάρα πολύ σαφής. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μία μικρή προδιάθεση για τον ιστολογικό τύπο της κακοήθειας, που σημαίνει ότι αυτομάτως με ένα καλό screening μπορούμε να έχουμε μία επίβλεψη και μία ενημέρωση της ασθενούς, για το ενδεχόμενο ρίσκο που μπορεί να έχει, πριν προβεί σε κάποια επέμβαση.

Αυτό ακόμα δεν είναι απόλυτα εφαρμοσμένο με την πρακτική και χρήση όλων των δεδομένων. Παρόλα αυτά μπορεί να γίνει στα δεδομένα της κλινικής πράξης», λέει ο κ. Καρυπίδης στο Πρακτορείο.

Απαραίτητος ο γονιδιακός έλεγχος πριν από μία αυξητική στήθους, σε ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό.

Η εξέταση που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη πριν ανεβεί μία κυρία στο χειρουργικό τραπέζι, είναι η μαστογραφία και ένα πολύ καλό ιστορικό, όπου να διευκρινίζεται το κληρονομικό ιστορικό της ασθένειας αν υπάρχει.

«Επίσης πρέπει να γίνεται μοριακός και γονιδιακός έλεγχος στις ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό ή σε αυτές που υπάρχει κλινική υποψία». Τα ενθέματα δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσουν τη διάγνωση ενός καρκινικού όγκου, απαντά κατηγορηματικά ο καθηγητής εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν κατάλληλοι χειρισμοί που γίνονται στη μαστογραφία.

Η αισθητική χειρουργική δεν είναι ξεχωριστή από την επανορθωτική Τι μπορεί όμως αλήθεια να πάει στραβά σε μία τέτοια επέμβαση;

Μία κακή παράδοση, κυρίως στη θεώρηση των πραγμάτων είναι ότι η αισθητική χειρουργική είναι κάτι ξεχωριστό από την επανορθωτική χειρουργική, λέει ο κ. Καρυπίδης.

«Κακοί χειρισμοί, τραυματικές κακώσεις, μη αποτελεσματική αντιμετώπιση κάποιων ευρημάτων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, κάποιο αιμάτωμα που μπορεί να γίνει, όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να συμβούν και μπορούν να αντιμετωπιστούν από έναν χειρουργό, ο οποίος έχει και την αισθητική, αλλά και την επανορθωτική θεώρηση».

Πόσο πιθανό είναι μία γυναίκα να έχει «καθαρή» μαστογραφία, αλλά όταν ο γιατρός πάει να βάλει το ένθεμα βρει μπροστά του κακοήθεια;

«Κακοήθεια είναι μεγάλη λέξη. Δεν μπορείς να βγάλεις διάγνωση διεγχειρητικά. Εύρημα όμως, το οποίο να θεωρηθεί ύποπτο και να σταλεί για βιοψία υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί. Είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο, γιατί η μαστογραφία είναι εξαιρετικά ακριβής στη διάγνωση, παρόλα αυτά ο χειρουργός πρέπει να είναι σε θέση και να το αντιμετωπίσει και να το εντοπίσει στον ίδιο χειρουργικό χρόνο». Η αντίδραση του οργανισμού καθορίζει αν θα αντικατασταθεί το ένθεμα .

Η αντικατάσταση ή όχι του ενθέματος δεν έχει να κάνει με το ένθεμα αυτό καθ’ εαυτό, αλλά με την αντίδραση του οργανισμού στη χρήση του, αναφέρει ο κ. Καρυπίδης και εξηγεί ότι οι εταιρείες συνήθως εγγυώνται, πλέον, την ισόβια παραμονή των ενθεμάτων. Αλλά αυτό εξαρτάται πάρα πολύ από την εξέλιξη της διαδικασίας.

«Γιατί μπορεί σε κάποιες γυναίκες να δημιουργηθεί μία συρρίκνωση στην κάψα (κάψα στην ουσία είναι ένα περίβλημα που δημιουργείται γύρω από το ένθεμα, που είναι φυσιολογικό σε όλες τις περιπτώσεις). Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να “διπλώσει” και τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί το ένθεμα, μαζί με κάποιες άλλες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να καθαριστεί η κάψα».

Πού οφείλεται το ψεύτικο αποτέλεσμα;Με το αισθητικό κομμάτι να αποτελεί λίγο «γκρίζα» ζώνη, αφού το ψεύτικο μπούστο έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, η απορία για το τι μπορεί να προκαλέσει απόκλιση από το αναμενόμενο αποτέλεσμα βγαίνει αβίαστα:

«Είναι κυρίως η τυποποίηση των επεμβάσεων, η μη εξατομίκευση της παρέμβασης», αναφέρει στο Πρακτορείο ο Δρ. Καρυπίδης και επισημαίνει ότι θα πρέπει κάθε γυναίκα να έχει μία εντελώς εξατομικευμένη προσέγγιση, προσαρμοσμένη στα δικά της δεδομένα, στο δικό της σωματότυπο, ύψος, βάρος και ηλικία φυσικά.

Η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την ποιότητα των ιστών του μαστού. Ένας καταπονημένος μαστός με χαλαρό δέρμα μπορεί να έχει άλλες δυνατότητες απ’ ότι ένας νεανικός.

«Επίσης η τεχνολογία των καινούργιων ενθεμάτων και οι τεχνικές που προσαρμόζουμε σε αυτά διασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα φυσικό αποτέλεσμα, μειώνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο επιπλοκών».

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 4-6 μήνες, ενώ η επούλωση κρατάει έως και 18 μήνες καταλήγει ο καθηγητής.

*Ο κ. Καρυπίδης είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London και Επίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Αναίμακτη ρινοπλαστική σε 5 λεπτά γίνεται;

Γίνεται! Εάν θέλετε να διορθώσετε τη μύτη σας χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο η αναίμακτη ρινοπλαστική, που προτείνει ο δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός, είναι ιδανική.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Είναι μια απλή, μη επεμβατική διαδικασία που γίνεται από πλαστικό χειρουργό, για τη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης. Πρόκειται για μια ημιμόνιμη κατάσταση που εφαρμόζεται με τρεις μεθόδους:

  • με υαλουρονικό οξύ, από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής,
  • με ενεργοποιητές παραγωγής κολλαγόνου, και,
  • με νήματα.

Καθώς μεγαλώνουμε η μύτη μας μακραίνει και ακολουθεί πτωτική πορεία, έτσι η αναίμακτη ρινοπλαστική συμβάλλει στην αποκατάσταση της νεανικής όψης και θέσης της μύτης.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Σε μικρές δυσμορφίες εντοπισμένες εντός ρινός, ανατομικά ελλείμματα ενώ αφορά ένα μεγάλο τμήμα δυσμορφιών, όγκου και στήριξης της μύτης. Για παράδειγμα μία μύτη ασύμμετρη ή γωνιώδης ή μία μικρή μύτη όπου απαιτείται κάποια σημεία να πληρωθούν, πεταχτό ή πεσμένο ακρορίνιο, στενή ή πλατιά γέφυρα μύτης κ.λπ.

Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση αν υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, σκολιωτικό διάφραγμα, μεγάλα τραυματικά ελλείμματα κ.τλ.

Πώς εφαρμόζεται;

Ο πλαστικός χειρουργός θα μελετήσει τα σημεία που πρέπει να διορθωθούν για να αποκατασταθεί η δυσμορφία και ξεκινά η διαδικασία με τοπική αναισθησία, εάν και όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή γίνεται με ενέσιμα υλικά, μέσω μιας σύριγγας και βελόνας ή κάνουλας ή με τις βελόνες των νημάτων, που θα σηκώσουν, θα διορθώσουν, θα κάνουν περιστροφή ή πλαγίωση, θα επέμβουν στη ράχη τη μύτης.

Η αναίμακτη ρινοπλαστική είναι εξατομικευμένη, υπάρχει ένα tailor made πλάνο για κάθε ασθενή και διαφέρει από άτομο σε άτομο. Δεν υπάρχουν τομές ή ράμματα που πρέπει να απορροφηθούν.
Η ανάρρωση είναι άμεση καθώς και το αποτέλεσμα άμεσα ορατό. Σε κάποιες περιπτώσεις διατηρείται μέχρι και την πάροδο των 18 μηνών, ή και περισσότερο.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η αναίμακτη ρινοπλαστική;

Εάν χρησιμοποιηθούν υαλουρονικά τότε χρειάζεται επανάληψη, εάν χρησιμοποιηθεί κολλαγόνο ενδέχεται η επανάληψη να αργήσει. Γενικά δεν χρειάζεται να  συχνή επανάληψη. Ο χρόνος επανάληψης είναι από 18 μήνες έως 2 χρόνια και μετά.

Γιατί να επιλέξουμε την αναίμακτη ρινοπλαστική από μία χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής

Η αναίμακτη ρινοπλαστική βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση της μύτης και κατά συνέπεια όλου του προσώπου.

1 Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, δεν απαιτείται νοσηλεία ούτε αναισθησία, ενώ η διαδικασία διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του.

2 Το κόστος της αναίμακτης ρινοπλαστικής κυμαίνεται από 250 – 800 ευρώ, και όσες φορές και να την επαναλάβει κάποιος, το κόστος είναι πολύ μικρότερο από μία ρινοπλαστική.

3 Δεν έχει πόνο, ούτε πριν, μετά ή κατά την επέμβαση, δεν παρουσιάζει οιδήματα ή εκχυμώσεις.

4 Η τεχνική της ρινοπλαστικής με ενέσιμα υλικά στα χέρια έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά και πολύ ασφαλή αποτελέσματα.

Το μυστικό

Η μέθοδος αυτή πολλές φορές συνδυάζεται με δερμοαπόξεωση, με fractional Laser, με micro needling και άλλες θεραπείες, που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας της μύτης και προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και νεανική όψη.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο: 210 9220999.

O δρ Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, την λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

 

ΠΗΓΗ: http://www.omorfamystika.gr/beauty/αναίμακτη-ρινοπλαστική-σε-5-λεπτά-γίνε

Δρ.Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS  Πλαστικός Χειρουργός,
Επίκουρος Καθηγητής  στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London 
Επίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας
Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 

Το διαβητικό πόδι είναι από τις πιο σοβαρές και δαπανηρές επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη. Παρόλα αυτά, μέσω μιας συλλογικής προσέγγισης που συνδυάζει: την πρόληψη, τη συνεισφορά πολλών ιατρικών ειδικοτήτων, την κατάλληλη οργάνωση, τη στενή παρακολούθηση του ασθενούς και την εκπαίδευση τόσο των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη, όσο και των επαγγελματιών υγείας, είναι δυνατό να μειώσουμε τα ποσοστά των ακρωτηριασμών κατά 49 έως και 85%.

Αναφορικά με την παθοφυσιολογία της ασθένειας, το διαβητικό πόδι είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού νευροπάθειας και ισχαιμίας. Η νευροπάθεια αφορά στο αισθητικό και κινητικό σκέλος του νευρικού συστήματος, αλλά και στο αυτόνομο νευρικό σύστημα.

Η απώλεια της προστατευτικής αισθητικότητας οδηγεί σε καταπονήσεις και τέλος κακώσεις του ποδιού που περνούν απαρατήρητες. Η απώλεια του κινητικού ελέγχου των μικρών μυών των ποδιών οδηγεί σε παραμόρφωση των ονύχων του ποδιού. Η αυτόνομη νευροπάθεια οδηγεί σε αγγειοκινητικές διαταραχές και εστιακά σε αρτηριοφλεβώδεις επικοινωνίες, γεγονός που επηρεάζει την τριχοειδική αιμάτωση.

Οι αγγειακές διαταραχές δύναται να αφορούν τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα αγγεία οδηγώντας σε διαταραχές της μικροκυκλοφορίας στην πρώτη περίπτωση ή στην ανάπτυξη αθηρωματικών αλλοιώσεων στα τοιχώματα μεγάλων αγγείων (μηριαίων, ιγνυακών, κνημιαίων) στη δεύτερη.

 Άλλοι παράγοντες που δύναται να επιδεινώσουν τόσο τη συχνότητα εμφάνισης όσο και την πρόγνωση των διαβητικών ελκών είναι η συνυπάρχουσα πολλές φορές μειωμένη όραση λόγω της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων, η εκφύλιση των αγγείων του εγκεφάλου και τα περιφερικά οιδήματα. Στους διαβητικούς ασθενείς με εξελκώσεις στο κάτω άκρο, η διαδικασία της επούλωσης επηρεάζεται εξαιτίας της διαταραχής στη δράση των ινοβλαστών, των τοπικά δρώντων αυξητικών παραγόντων, της μειωμένης δράσης των κυτοκινών και των ανωμαλιών της σύνθεσης της εξωκυττάριας ουσίας.

Η αποκατάσταση ελλειμμάτων στον αστράγαλο, τα σφυρά και την πτέρνα παραμένει μια χειρουργική πρόκληση υψηλών απαιτήσεων για τους πλαστικούς χειρουργούς. Ο στατικός ρόλος που έχει η πτέρνα σε συνδυασμό με τη φτωχή κυκλοφορία του δέρματος σε αυτές τις περιοχές το δικαιολογούν.

Οι επιλογές για την αποκατάσταση των ελλειμμάτων που εντοπίζονται σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνουν τη χρήση δερματικών μοσχευμάτων, τοπικών και απομακρυσμένων κρημνών. Οι τοπικοί κρημνοί παρέχουν ένα ικανοποιητικό και σταθερό υπόστρωμα για την ομαλή επούλωση, ενώ το μεγαλύτερο ίσως μειονέκτημα της χρήσης τους είναι ότι δεν προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη καθώς και καθόλου λειτουργική αποκατάσταση σε μεγάλα ελλείμματα μαλακών μορίων.

Οι ελεύθεροι μυϊκοί κρημνοί που καλύπτονται με δερματικά μοσχεύματα μερικού πάχους αποτελούν μια ουσιαστικά καλύτερη λύση παρά το ότι, ειδικότερα σε ελλείμματα της πελματιαίας επιφάνειας, βελτιώνουν την αντίληψη μόνο της «εν τω βάθει» πιέσεως, αλλοιώνοντας σημαντικά τη δομή και το σχήμα του πέλματος.

H αποκατάσταση με τη χρήση ελεύθερων μυϊκών κρημνών, όπως του πλατέως ραχιαίου, αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για το διαβητικό ασθενή προκειμένου να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός. Ο ανάστροφος περονιαίος, ο πρόσθιος και ο οπίσθιος κνημιαίος και άλλοι δερμοπεριτονιακοί και δερμοδιαφραγματικοί κρημνοί έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση ελλειμμάτων του κάτω άκρου, αλλά συνοδεύονται από τη χρήση και συνεπώς την απώλεια σημαντικού αρτηριακού στελέχους στο πόδι.

Η διάσωση του κάτω άκρου και η αποφυγή του ακρωτηριασμού παραμένει μια από τις πρώτες προτεραιότητες. Η ποιότητα της ζωής κατά τη διάρκεια, και μετά τη θεραπεία έγκειται στον έλεγχο της ασθένειας μαζί με την επαρκή επούλωση και τη μειωμένη πιθανότητα υποτροπής, στο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα και στις συνθήκες νοσηλείας.

Στην πολυπαραγοντική προσέγγιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, ο ρόλος της Πλαστικής Χειρουργικής δεν μπορεί να περιοριστεί αποκλειστικά στη συμπτωματική θεραπεία. Όταν είναι ευθυγραμμισμένος και σύγχρονος με ένα οργανωμένο και ευρύτερα ευαισθητοποιημένο υγειονομικό υπόβαθρο, ο ρόλος αυτός γίνεται θεμελιώδης στην προσπάθεια αποφυγής των κύριων επιπλοκών του συνδρόμου διαβητικού ποδιού και εξατομίκευσης της θεραπείας.

Dimitrios Karypidis MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS

Δρ.Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS
Επίκουρος Καθηγητής  στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London και Επίτιμος Διδάσκων στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας, είναι Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

της Νικολέτας Ντάμπου

Η αναγεννητική ιατρική έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προσφέροντας λύσεις στην αναζωογόνηση προσώπου και σώματος. Η τελευταία θεραπεία με θεαματικά αποτελέσματα στην αντι-γήρανση είναι το ipRF (injectable platelet rich Fibrin) σχετικά με το οποίο θα μας ενημερώσει ο Πλαστικός Χειρουργός Δημήτριος Καρυπίδης.

Συνέντευξη του γνωστού πλαστικού χειρουργού Δημητρίου Καρυπίδη στο Healthweb

Πείτε μας κ Καρυπίδη, τι είναι το ipRF;

Είναι από τις λίγες φορές που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για μια θεραπεία που έχει αλλάξει τα δεδομένα στην αισθητική και αναγεννητική ιατρική. Πρόκειται για την εξέλιξη του γνωστού μας prp με τη διαφορά ότι η δράση και η διάρκειά της έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Και σε αυτή την περίπτωση, παίρνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος από την οποία συλλέγουμε μετά από κατάλληλη επεξεργασία, ένα συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό μετά χορηγείται σε όλες στις στιβάδες δέρματος με μικρή σύριγγα, περίπου όπως η μεσοθεραπεία.

Πώς δρα το ipRF;

Το ipRF είναι ένα στρώμα ενεργοποιημένης ινικής που εκλύει πληθώρα αυξητικών και θρεπτικών παραγόντων στα σημεία που ενίεται για πάνω από μια εβδομάδα, σε αντίθεση με το prp που εκλύει πολύ λιγότερους παράγοντες και για το πολύ 1 ώρα μετά την έγχυση. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό ένα 3D πλέγμα, που ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα του δέρματος, τους ινοβλάστες που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και τα περισσότερα συστατικά της εξωκυττάριας ουσίας που είναι το θεμέλιο του υγιούς και νεανικού προσώπου. Το ipRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενδυνάμωση των τριχών και της βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής με θεαματικά αποτελέσματα.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία, πώς πρέπει να γίνεται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία διαρκεί 40 λεπτά με μια ώρα, είναι σχετικά ανώδυνη και προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Συνήθως χρειάζονται 4-5 συνεδρίες σε απόσταση 3-4 εβδομάδες η μία από την άλλη. Το μυστικό βρίσκεται στις συχνές επαναλήψεις που λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη ενισχύοντας τα αποτελέσματα και την διάρκειά τους όσο καμία άλλη θεραπεία μέχρι στιγμής

Ποια είναι τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κανείς και πόσο διαρκούν;

Το ipRF χαρίζει ζωντάνια και λάμψη στο δέρμα αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και την καλή του υγεία. Η όψη γίνεται πιο ξεκούραστη και τα σημεία την φωτογήρανσης και καταπόνησης του δέρματος από την καθημερινότητα βελτιώνονται αισθητά. Στην ουσία το ipRF αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά που επηρεάζει ο χρόνος χαρίζοντας ξανά την εμφάνιση μιας νεαρότερης ηλικίας. Τα αποτελέσματα αυτής της αναζωογόνησης γίνονται ορατά μετα την 2-3η συνεδρία και διατηρούνται για χρόνια. Μία ή 2 συνεδρίες το χρόνο σαν συντήρηση μπορούν να διατηρήσουν τα αποτελέσματα για ακόμη περισσότερο!

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι ή προβλήματα με την εφαρμογή;

Το ipRF είναι αυτόλογο, προέρχεται δηλαδή από τον ίδιο τον ασθενή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πιθανότητα για αλλεργία ή αντίδραση στο υλικό. Μικρής έκτασης ερυθρότητα στα σημεία εισόδου της βελόνας και πολύ μικρό ήπιο πρήξιμο μετά την έγχυση είναι πιθανόν να εμφανιστούν αλλά φεύγουν μόνα τους εντός 1 ώρας το πολύ. Η εφαρμογή δεν εμποδίζει από οποιαδήποτε εργασία ούτε χρειάζεται να λάβει ο ασθενής ειδικά μέτρα προστασίας ή φροντίδας κατά την αποθεραπεία. Γενικά η άμεση έκθεση στον ήλιο αμέσως μετα την εφαρμογή αν και δεν απαγορεύεται, καλό θα είναι να αποφεύγεται.

Σε γενικές γραμμές το ipRF είναι μια επαναστατική, νέα θεραπεία που αλλάζει τα δεδομένα στην αναγεννητική ιατρική προσώπου και σώματος συμβάλλοντας θεμελιακά στην αντιγήρανση και ανανέωση των ιστών και του δέρματος.

Source:

https://www.healthweb.gr/synenteykseis/30464-δημήτρης-καρυπίδης-μιλά-για-το-iprf-την-αναγεννητική-ιατρική

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Dr.Dimitrios Karypidis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DR.DIMITRIOS KARYPIDIS 

MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS

READ MORE

iDerma Aesthetic Medicine & Surgery - Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός . Δρ. Δημήτριος Καρυπίδης MD, MSc, MSc, PhD, FAACS, FICS, FRSM, FEBOPRAS, FACS. Πολλαπλή Πιστοποίηση απο τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς και συλλόγους παγκοσμίως